Girişimciliğin farklı türlerine bağlı olarak ortaya çıkan ekonomik, hukuki, mali, davranışsal, psikolojik, sosyal, kültürel yönlerine ilişkin inceleme ve değerlendirmelerin yapıldığı, liderliğin, liderlik kuramları, motivasyon, iletişim, takım kurma, yaratıcılık gibi boyutlarıyla hem bireysel hem de toplumsal bir süreç olarak incelendiği, girişimcilik ve liderlik arasındaki ilişkinin tanımlandığı derse konuk anlatıcı olarak katılan Genel Müdür, yöneticilik, liderlik ve takım çalışması gibi konulardaki deneyimlerini gençlerle paylaştı.
TİGEM'de son yıllarda gerçekleştirilen büyük yatırımların, birer fikir olarak ortaya çıkışlarından, yıllar süren çalışmalar sonucunda fiziken hayat bulmalarına kadar yaşanan süreçlerden örnekler veren Genel Müdür, bütün bunların girişimci bir anlayış, etkin liderlik ve doğru ekip çalışmasının sonucu olduğunu vurguladı.
İnsanlık tarihinin en eski faaliyetlerinden biri olan tarımsal üretimin modern anlamda yürütüldüğü TİGEM'i tanıtarak derse başlayan Genel Müdür, arazi varlığı, sertifikalı tohumluk üretim miktarı, büyük ve küçük baş hayvan varlığı, safkan Arap atçılığındaki etkin konumu ve akademik kurumlarla işbirliği içerisinde yürüttüğü bilimsel çalışmalarla TİGEM'in hem ülkenin hem de dünyanın sayılı organizasyonlarından biri olduğunu söyledi.
Daimi personeli ve hizmet alımlarıyla 6 binin üzerinde çalışanı bulunan bir kurumda ekip ruhunun, uyumlu ve sistemli çalışmanın son derece önemli olduğunu vurgulayan Genel Müdür, bir yöneticinin en önemli rolünün sahip olduğu vizyona bağlı olarak çalışanlarının yeni fikirler üretmesinin önünü açmak olduğunu ifade etti.
Genel Müdür öğrencilerle karşılıklı sohbet şeklinde devam eden ve soru-cevapların eşlik ettiği derste, TİGEM'in ülkenin en uzmanlaşmış kurumlarından birisi olarak yeterli insan faktörüne sahip olduğuna, fakat gelişimin bitmeyen bir yolculuk olduğuna vurgu yaparak, güncel kalmanın önemine işaret etti. Bu çerçevede bir yönetici olarak bir yandan kendisi dünyadaki gelişmeleri takip ederken, diğer taraftan çalışanları da bu yönde teşvik ederek yenilikçi fikir ve yaklaşımlara yer açtığını kaydeden Genel Müdür, bu sayede TİGEM'in dünyanın en modern ve teknolojik sulama sistemlerine ve bilişim alt yapısına kavuştuğunu belirtti.
Üretimin gerçekleştirildiği her alanda girişimci ruhun da önemine değinen Genel Müdür, bu yaklaşımla TİGEM'in bir yandan dondurulmuş aygır sperması ihracatı gibi ülkemiz adına ilklere imza atarken, diğer yandan da özel sektörle yaptığı ortak bitkisel üretimler sayesinde ülkenin ithalat kalemlerinin hedef alındığını kaydetti. Modern ve etkin bir pazarlama anlayışı yerleştirmek adına başta kendisinin bu alanda eğitim alarak çalışanlarına örnek olmak istediğini, öğrenmenin ve kişisel gelişimin önünde asla bir sınır olamayacağını düşündüğünü ifade eden Genel Müdür, tüm bu çabaların neticesinde TİGEM'in son 6 yılda, sulu arazi varlığını yaklaşık 4 katına, tohumluk üretimini ise 3 katına çıkardığını dile getirdi Dersin sonunda söz alan Prof. Dr. Ramazan Aktaş, akademik boyutlarıyla incelenen konuları, paylaştığı deneyimleri ve verdiği örneklerle öğrencilerin gözünde somutlaştırarak, dersi oldukça verimli bir hale getirdiği için ve değerli katkısından dolayı Genel Müdüre teşekkür etti.