Süt üreticisine verilmeyen para yurt dışına aktarıldı! Türkiye’nin damızlık sığır ithalatı 3,5 kat arttı! Süt üreticisine verilmeyen para yurt dışına aktarıldı! Türkiye’nin damızlık sığır ithalatı 3,5 kat arttı!

Türkiye’nin önemli tarım işletmelerinden olan TİGEM, büyük bir hırsızlık operasyonu ile çalkalanıyor. İddialara göre TİGEM’in Ceylanpınar Tarım İşletmesinde 40-50 milyon lira tutarındaki sulama malzemeleri çalınarak tekrar doğrudan temin yöntemiyle kuruma satıldı.

MÜFETTİŞLER OLAYI ÖRTMEK İÇİN Mİ GÖNDERİLDİ?

Olayın patlak vermesi üzerine Genel Müdürlükten işletmeye müfettiş gönderilirken, olayın sorumlusu olarak bir personel gösterilerek kapatılmak istendiği belirtilirken, gelen ihbarlar üzerine Jandarma’nın olayla ilgili büyük bir operasyon yaptığı ortaya çıktı. Jandarmanın kapsamlı incelemesi ile hırsızlık operasyonu farklı bir boyuta taşınırken, 4 kurum personeli olmak üzere 7 kişinin tutuklanması dikkat çekti.

TİGEM'de jandarmanın hırsızlık üzerine bir operasyon yapması ve 7 kişinin gözaltına alınması, kurumlarda yaşanan hırsızlık ve yolsuzlukların hangi boyutlara geldiğini gözler önüne serdi.