En çok yetiştirilen süs bitkileri arasında yer akan sardunyaya bahçelerde ve balkonlarda sık sık rastlanılır. Yaz aylarında çiçek açan bir bitki olan sardunya muhteşem renklerinin yanı sıra kokusu ve pratik bakımı ile de bilinmektedir.

Yaz mevsiminin en sevilen çiçeklerini veren sardunya bitkisi, arama motorlarına da sık sık konu olmaktadır. Renklerinin güzelliği ile görenleri mest eden bu çiçeğin bakımının nasıl yapılması gerektiği, birçok kişi tarafından merak edilir. Yanı sıra balkonuna veyahut da bahçesine sardunya ekmeyi düşünen birçok kişi de çiçeğin sembol ettiği durumu öğrenmek üzere arama motorları üzerinden konuya yönelik sorgulamalarda bulunur. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde sardunya çiçeği ile ilgili merak edilenleri bir araya getirdik. İşte ayrıntılar…

SARDUNYA ÇİÇEĞİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Sardunya çiçeği doğru bakıldığı takdirde uzun ömürlü bitkiler arasında yer alır. Dayanıklılığı ile bilinen bu bitkinin; kırmızı, beyaz, sarı, mor, pembe ve mavi renkli çiçekleri bulunur.

Saksıda yetiştirilmeye müsait bir yapıda olan sardunya çiçeği, açık havalardan hoşlanır. Bu neden ile yaşam alanlarında sardunya bitkisine yer vermek isteyen kişilerin bu bitkiyi güneş gören bir yere konumlandırmaları gerekir.

Ortama pozitif enerji yaydığı düşünülen sardunya çiçeği, bu özelliği ile gergin ve stresli havayı bertaraf edebilir. Yanı sıra özel bir sıvı salgılayan bu bitki, o sıvı sayesinde kendisini bakterilere karşı koruyabilir. Yani bitkinin dayanıklılığı, bu özelliğinden gelmektedir.

Yarı odunsu bir yapıda olan sardunya bitkisi, pratik bakımı sayesinde de ev ortamlarında rahatlık ile bulunabilir. Daha önce hiç çiçek yetiştirmemiş olan kişiler dahi sardunya bitkisini gönül rahatlığı ile satın alabilirler.

SARDUNYA ÇİÇEĞİNİN BAKIMI NASIL YAPILMALIDIR?

Fazla ilgi istemeyen sardunya çiçeği, bulunduğu her ortama kolaylık ile adapte olan bir bitkidir. Sıcak ve ılıman ortamlarda çiçek açan bu bitki, evde de rahatlık ile bakılabilir.

Sardunyanın uzun ömürlü olabilmesi için dikkat edilmesi gereken ilk konu başlığı çiçeğin konumudur. Ilık ve nemli ortamlarda büyüyen bu bitki, mutlaka güneş gören pencerelerin önlerinde veyahut da balkonlarda bulunmalıdır.

Deve Çökerten Bitkisi Faydaları Nelerdir? Deve Çökerten Bitkisi Faydaları Nelerdir?

Sardunya çiçeği için ortam sıcaklığı son derece önemlidir. Bu neden ile bitkinin bakım ihtiyacı esasen kış mevsiminde ortaya çıkmaktadır. Ortam sıcaklığının 7 derecenin altına düşmesi, bitkinin gelişimini etkileyebilir. Bu neden ile bitkinin uzun ömürlü olabilmesi için ortam sıcaklığının ortalama olarak 15 derece olması gerekir.

Sardunya çiçeği dayanıklı bir yapıya sahip olsa da rüzgardan çok kolay bir şekilde etkilenebilir. Rüzgarlı bir ortamda yaprakları ve çiçekleri adeta küsen bu bitki, bu tip ortamlardan uzak tutulmalıdır.

SARDUNYA ÇİÇEĞİ NE SIKLIK İLE SULANMALIDIR?

Sardunya çiçeğine dair en çok merak edilen konu başlıklarından biri de çiçeğin su ihtiyacı ile ilgilidir.

Sardunya, düzenli olarak suya ihtiyaç duyan bir bitkidir. Sulamanın düzenli aralıklar ile ve her defasında aynı miktarda yapılması, bitkinin gelişimi açısından son derece önemlidir. Sulamada bitkinin özellikle kök kısmının su ihtiyacının karşılanması gerekir. Sardunyanın yapraklarına ek bir sulama yapılmasına gerek yoktur. Çünkü araştırmalar bu bitkinin yapraklarının sudan pek de hoşlanmadığını göstermektedir.

SARDUNYA ÇİÇEĞİNİN ANLAMI NEDİR?

Sardunya çiçeği sonsuz aşkı ifade etmektedir. Aynı zamanda zarafeti ve gücü de temsil ettiğine inanılan bu çiçek, anlamı itibari ile orkide ile benzerlikler göstermektedir. Sardunya, özel günlerde veyahut da herhangi bir kutlama sebebi yokken de sevdiklerine hediye edebileceğiniz hoş kokulu bir çiçektir.