3 ay önce Tarım

Telgraf çiçeği nedir, özellikleri nelerdir? Telgraf çiçeğinin anlamı nedir? İşte telgraf çiçeğine dair merak edilenler…

3 ay önce Hayvancılık

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) haftalık güncel karkas kesim fiyatlarını açıkladı. Karkas kesim fiyatlarının, Kurban Bayramının ardından yükseldiği görülüyor.

3 ay önce Tarım

Soğan tohumu ne zaman ve nasıl ekilir? Soğan tohumu ekiminde nelere dikkat edilmelidir? İşte konuya dair merak edilenler…

3 ay önce Tarım

Pırasa deyip geçmeyin. Pırasanın içeresinde potasyum, kalsiyum, fosfor ve demirden tutun da magnezyum ile B6 Vitamini, A Vitamini, C vitamini, K Vitamini bulunduruyor. Bu özelliklerinden dolayı bağışıklık sistemi için oldukça önemlidir. Pırasa tüketmek, kronik iltihap riskini azaltmada yardımcı olur. Peki, a’dan z’ye pırasa tohumu nasıl ekilir, yetiştiriciliği nasıl yapılır?

3 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçiye bugün ödemesi yapılacak tarımsal desteklerle ilgili paylaşım yaptı. Yumaklı, “Çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun” dedi.

3 ay önce Tarım

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın başta Gübretaş olmak üzere kurumdaki çiftçi ortakların ve kurum aleyhine olan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini kullanarak aldığı ortaya çıktı. Kurum içinde konuşulanlara göre, Aydın’nın; SPK ile ilgili bir konuda ‘SPK sıkıysa bir ceza kessin. Ben Reis ile gerekeni görüştüm’ diyerek karşı çıktığı konuşuluyor.

3 ay önce Tarım

Salatalık tohumu ne zaman ve nasıl ekilir? Salatalık tohumu ekiminde nelere dikkat edilmelidir? İşte ayrıntılar…

3 ay önce Güncel

Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Tarım Kredi Birlik Tarım Ürünlerinin Samsun Bafra Çeltik İşletmesinde çalışan 7 işçi, toplu iş sözleşmesi kapsamında verilmeyen ücretlerine itiraz ettikleri için Erzincan’a sürgüne gönderilecek.

3 ay önce Tarım

EPDK, enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle tarımsal faaliyetler abone grubu için elektriğin perakende satış fiyatlarına yüzde 30 zam yapıldığını duyurdu. Elektrik fiyatlarına gelen zam, 1 Temmuz 2024 itibarıyla geçerli olacak.

3 ay önce Tarım

Ticaret Borsası, güncel buğday, arpa ve mısır fiyatlarını duyurdu. Ekmeklik buğday fiyatında yatay seyir devam ederken, makarnalık buğday fiyatında artış yaşandı.