3 ay önce Tarım

Hububat fiyatları yakından takip ediliyor. Çiftçi hasat ettiği buğday ve arpayı geçen yılın fiyatına satarken, Ticaret Borsalarında hububat işlemleri dalgalı bir seyir izliyor. Geçtiğimiz hafta buğday fiyatı düşerken, mısır fiyatı yükseldi.

3 ay önce Desteklemeler

Hayvancılıkta üreticinin beklediği duyurular yayınlanmaya başladı. Hayvancılık destekleri kapsamında verilen buzağı desteklerinde 2023 yılı 2'nci dönem icmalleri askıya çıkmaya başladı.

3 ay önce Gıda

Tarım ve Orman Bakanlığı, üretilen gıdaların tarladan sofraya takibini yapabilmek için gıda işletmelerinde karekod uygulamasını başlattı.

3 ay önce Güncel

Simit Sarayı, hakkındaki yayınlar, haberler ve ekşi sözlük yorumları dahil toplam 375 içeriği erişime engelletti. Bu kapsamda Tarımdan Haber’de yayınlanan 1 haber de erişime engellendi.

3 ay önce Hayvancılık

Kurban bayramından sonra tekrar yükseliş trendine giren karkas kesim fiyatları, bu hafta genel seyrin aksine düştü. Dana kesim fiyatı 13 lira, kuzu kesim fiyatı da 8,7 lira geriledi.

3 ay önce Tarım

Tarım Bakanlığı, desteklerin görünürlüğünü azalttığı gerekçesiyle belediyelerin tarımsal faaliyetlerine kısıtlama getirmeye hazırlanıyor. Bu karar özellikle CHP’li belediyelere karşı bir tedbir olarak görülürken, Bakanlığın belediyelerin kırsalda yürüttüğü tarımsal faaliyetleri bir tehdit unsuru olarak görmesi dikkat çekti.

3 ay önce Tarım

Ticaret borsalarında hububat fiyatlarındaki hareketlilik sürüyor. Ekmeklik buğday fiyatlarında artış yaşanırken, makarnalık buğdayda düşüş gözlendi. Arpa fiyatlarında ise..

3 ay önce Hayvancılık

Yoğun ithalata rağmen et fiyatları düşmezken, canlı hayvan fiyatları da artmaya devam ediyor. Canlı hayvan fiyatlarına neredeyse her hafta zam geliyor. Canlı hayvan fiyatları ile 3-6 aylık buzağı fiyatları da yükseliyor. İşte güncel buzağı fiyatları…

3 ay önce Tarım

TORKU’nun mimarı Recep Konuk, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 27 Temmuz’da yapılacak seçimlere adaylığını açıklarken, mevcut yönetimin baskın seçim kararını eleştirdi. “Şuan seçim yapmakla ne önlemeye çalışıyorlar? Ne ört bas edilmeye çalışılıyor? Kamuoyuna açıklama yapılmalı” diyen Konuk, Konya Şeker’deki kötü gidişattan dolayı seçimlere aday olduğunu açıkladı.

3 ay önce Tarım

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Nallıhan'da küçük üreticilerin tarımsal üretimde yoğun olarak kullanılmayan arazilerinin katma değerli ürünlerle değerlendirdiklerini belirterek, "Ankaralı üreticilere tarımdan korkmamaları için her türlü desteği veriyoruz" dedi.