2 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, domateste bazı sanayicilerin ürün alımında problem çıkardıklarını tespit ettiklerini belirterek, “Ticaret Bakanlığımızla birlikte bunları tespit ettik ve gerekeni yapacağız. Domates ve soğanda bu yıl rekoltenin üstünde bir üretim beklendiğini kaydederek, “Çok yakından takip ediyoruz” dedi.

2 ay önce Tarım

Bursa'dan sonra Balıkesirli çiftçiler de ürünlerinin karşılığını alamamasından dolayı dün eylem yaptı. Bandırma-Susurluk yolunda toplanan çiftçiler, kara yolunu yaklaşık 1 saat trafiğe kapattı.

2 ay önce Hayvancılık

Çiftçilik yönetim uzmanı ve yem bitkisi yetiştiricisi Eşref Şekerli, saman fiyatları konusunda üreticilere önemli bir uyarıda bulunarak, saman fiyatının yılbaşına kadar iki katına çıkacağını kaydetti. Bunu da gerekçeleri ile anlatan Şekerli, “Bunu bir yere yazın” dedi.

2 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Erzurumlulara söz verdiği yem fabrikası yatırımının Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından iptal edildiği ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yem fabrikası yatırımının iptal edildiğini 30 Temmuz’da yapılan il başkanları toplantısında öğrenirken, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ‘senin nasıl haberin olmaz’ diyerek fabrikanın yapılmasıyla ilgili sürecin takip edilmesini istediği belirtiliyor.

2 ay önce Tarım

Bursa’da Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerindeki çiftçiler, domates fiyatlarının düşüklüğünden dolayı eylem yapmıştı. Ancak verilen sözlere rağmen eylem sonrasında fiyatlarda henüz olumlu bir gelişme olmadı.

2 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu’nun Uruguay’dan ithal ettiği üzeri gübreli hayvanlarla ilgili görüntüler, kamuoyunda büyük tepki çekince kurumdan konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Ancak açıklamada kamuoyunun ve Cumhurbaşkanlığının yanıltılmaya çalışılması dikkat çekti.

2 ay önce Hayvancılık

Ulusal Süt Konseyi, Nisan ayında belirlenen çiğ süt tavsiye fiyatını gözden geçirmek için dün toplandı. Toplantıda Nisan ayında belirlenen 14,65 TL güncel çiğ süt tavsiye fiyatının devamına karar verildi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, çiğ süt tavsiye fiyatının 3 aylık periyotlar halinde değerlendirileceği kaydedildi.

2 ay önce Hayvancılık

Et fiyatları ile birlikte canlı hayvan fiyatları da artıyor. Canlı hayvan fiyatlarının yükselmesi, küçük aile işletmelerini tehdit ederken, ülke hayvancılığını da tekelleşmeye doğru götürüyor. Güncel hayvan fiyatlarına göre damızlık fiyatı 129 bin lira ile 155 bin lira arasında değişiyor.

2 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu’nun yoğun ithalatından dolayı son haftalarda hızla gerileyen karkas kesim fiyatları bu hafta 10 lira arttı. İnek, dana ve düve kesim fiyatları yayınlandı.

2 ay önce Tarım

TİGEM, 2024 yılı tohumluk fiyatlarına yüzde 9 ile 15,3 oranında zam yaptı. Tohumluk fiyatı geçmiş yıllarda Tarım Bakanları tarafından açıklanırken, bu yıl kurumun web sayfasında sessiz sedasız yayınlandı. TMO arpa alım fiyatı prim hariç yüzde 3,6 oranında artarken, TİGEM arpa tohumluk fiyatına yüzde 14 zam yaptı.