1 ay önce Tarım

Buğday, arpa ve mısır fiyatları haftalık bazda yükseldi. Ekmeklik buğday fiyatı 9 bin liranın üstüne çıktı, makarnalık buğday fiyatı 10 bin lira sınırına dayandı, arpa fiyatı da 7 bin 200 liradan işlem gördü.

1 ay önce Güncel

Geçtiğimiz hafta görevinden ayrılmak zorunda bırakılan Tarım Kredi Kooperatif Market Genel Müdürü Orhan Kozan’a bugün plaket verildi. Plaket töreninde, Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın bulunmaması dikkat çekti.

1 ay önce Hayvancılık

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, merkez birliği olarak Türkiye geneli kulak küpesine talip olduklarını söyledi. Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan'ın 'yapabilecek başka birlik varsa biz çekilmeye hazırız' açıklamasının ardından gelen bu açıklama, Bakanlığın adrese teslim çalışmasını da tartışmalı hale getirdi.

1 ay önce Güncel

Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolunun yetkili sendikası TOÇ BİR-SEN, Tarım ve Orman Bakanlığı personelinin kazanılmış haklarında kayba yol açan “Tarım ve Orman Bakanlığı Taşra Teşkilatı Personelinin Yer Değiştirme Yönetmeliği”nin iptali için dava açtı.

1 ay önce Tarım

İhale şartnamesi Türkşeker tarafından hazırlanan ve Pankobirlik tarafından ihalesi yapılan gübre alımında şimdi de tescil skandalı patlak verdi. Pancar çiftçisinin fosfor oranının çok düşük olmasından dolayı büyük vurgun yediği gübrenin, tescili olmayan bir firmadan alındığı iddiası gündeme boma gibi düştü.

1 ay önce Desteklemeler

Çiftçinin dört gözle beklediği 2024 yılına ait tarım destekleri belli oldu. Desteklerle ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayınlanırken, en çok merak edilen gübre ve mazot desteği hangi üründe ne kadar oldu? İşte 2024 yılına ait gübre ve mazot destek miktarları...

1 ay önce Hayvancılık

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan, kulak küpesinin tek bir birlik üzerinden takip edilmesiyle ilgili çalışmayı doğrularken, bu konuda kendisine güvenen başka bir birlik varsa çekilmeye hazır olduklarını kaydetti.

1 ay önce Hayvancılık

Tarım ve Orman Bakanlığının kooperatifler ve üretici birlikleri tarafından takılan kulak küpesini tek bir birliğe vermeye hazırlandığı ortaya çıktı. Bakanlığın bu çalışması kulak küpesinde tekelleşme kaygısını beraberinde getirirken, yetkiyi alan birlik ciddi bir ekonomik desteği de almış olacak.

1 ay önce Desteklemeler

2024 yılına ait tarım destekleri belli oldu. Desteklerle ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Peki, 2024 yılında çiftçi hangi üründe ne kadar mazot ve gübre desteği alacak?

1 ay önce Güncel

Tarım Kredi Market Genel Müdürü Orhan Kozan’ın neden görevden alındığı ortaya çıktı. Marketlerde yaşanan yolsuzluklar ve yüksek miktardaki ürün imhalarının faturası Orhan Kozan’a kesildi!