1 ay önce Hayvancılık

Et piyasasında büyük bir durgunluk yaşanırken, Et ve Süt Kurumu 2 haftada Avrupa’dan 1500 ton karkas et ithal etti. İthal edilen karkas etlerin market ve belli et firmalarına verildiği iddia edilirken, üretici yapılan ithalata tepki gösteriyor.

1 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçiye yapılacak destek ödemelerine yönelik açıklama yaptı. Yumaklı, açıklamasında çiftçiye bugün 1 milyar 924 milyon 243 bin lira destekleme ödemesi yapılacağını bildirdi.

1 ay önce Tarım

Tarım arazilerinin kiraya verilmesini öngören yönetmeliğin iptali için Danıştay'da dava açıldı. Avukatlar yaptıkları açıklamada, tarlaların kiralama ile büyük şirketlere verilebileceğinden bahsederek, kararın iptali için Danıştay'a dava açtıklarını bildirdi.

1 ay önce Tarım

İki yıl ekilmeyen tarım arazileri, gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve bununla ilgili bakanlıktan onayı olan emlakçılar ve gayri menkul danışman şirketler tarafından kiralanacak.

1 ay önce Desteklemeler

Ziraat Mühendisi Ergin Kahveci, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan tarımda yeni destekleme modelinde büyük tutarsızlıklar bulunduğunu belirterek, sadece planlı üretimdeki ürünlere verilecek toplam destek miktarının 110 milyar TL olduğunu kaydetti.

1 ay önce TMO

Tarım ve Orman Bakanlığı, TMO'nun kuru kayısı alımı yapacağını açıkladı. Açıklanan alım fiyatına göre jumbo boy kükürtlenmiş kayısı 105 lira ile 150 lira arasında alınacak. TMO, kuru kayısı alımlarına 3 Eylül'de başlayacak.

1 ay önce Desteklemeler

Tarımda destekleme sistemi sil baştan değişiyor. Destekler sadeleştirilirken, yeni destekleme modelinde, tarımsal destekler 3 başlık altında belirlenecek. Mazot, gübre desteği kaldırılırken, yeni destekleme modelinde bazı ürünlerde çiftçinin mazot maliyetinin tamamı gübre maliyetinin de yüzde 50’si karşılanacak.

1 ay önce Tarım

Malatya'da küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Adem Baştürk, ek iş olarak gübre satışına başladı. Baştürk, gübre satışları sayesinde hayvan üretimine devam edebildiğini söyledi.

1 ay önce Tarım

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başlıyor... 2025 üretim yılı çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) başvurularının 1 Eylül 2024 tarihi itibarıyla başlayacak olup, 31 Aralık tarihinde sona erecek. İşte detaylar...

1 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu, yetiştiricilerin tepkisine rağmen üzeri gübreli hayvan ithalatına devam ediyor. Uruguay’dan ithal edilen besilik hayvanlar, bugün Mersin/Taşucu limanından indirilirken, yetiştiriciler yine büyük bir şok yaşadı. Brezilya’dan ithal edilen besilik hayvan temiz bir şekilde yetiştiriciye teslim edilirken, Uruguay’dan ithal edilen besilik hayvanların 25-30 kg gübreli gelmesi yapılan ithalattaki kasıtlı vurgunu gözler önüne serdi.