1 ay önce Tarım

Burdur'da pancar üreticisinin yaşadığı gübre sorununa karşı çözüm aranırken, Ak Parti Burdur İl Başkanlığı çiftçinin gübre sorununun çözümüne yönelik yaptığı açıklama kafaları karıştırdı. Açıklamada çiftçinin sorunu çözüleceği belirtilirken, bunun nasıl yapılacağına dair bir bilgi verilmedi.

1 ay önce Tarım

Şeker pancarında hasada az bir süre kaldı. 2024-2025 pazarlama yılı 1 Eylül’de başlarken, şeker pancarı hasadı Eylül ayı sonu itibariyle başlayacak. Pancar hasadı öncesinde, pancar söküm fiyatları da belirlenmeye başladı.

1 ay önce Tarım

Ziraat Oda başkanları Tarımdan Haber’in gündeme getirdiği gübre skandalı ile ilgili açıklama yaptı. Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, içeriği bozuk gübrelerle çiftçinin üstünden rant sağlamaya kalkanların elinde patladığını belirtti.

1 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu’nun piyasada ete olan talebin düşmesine rağmen, karkas et ithalatına devam etmesi iç piyasada kesim fiyatlarını aşağıya çekiyor. En son et kesim fiyatları belli oldu.

1 ay önce Hayvancılık

Canlı hayvan fiyatları bu hafta kaç lira oldu? Buzağı fiyatı arttı mı? Damızlık gebe düve fiyatı ne kadar oldu? Besilik erkek dana fiyatı değişti mi? Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, güncel canlı hayvan fiyatlarını yayınladı.

1 ay önce Tarım

Buğday, arpa ve mısır fiyatları yükseldi. 15 ticaret borsasının ortalama verilerine göre, geçtiğimiz hafta ekmeklik, makarnalık buğday, arpa ve mısır fiyatları yükselişe geçti. Güncel hububat fiyatları belli oldu.

1 ay önce Güncel

Yapılan özelleştirme ile Konya Şeker'in bünyesine geçen Soma Termik Santralinde kullanılan kömür parasının aylardır TKİ'ye ödenmediği ortaya çıktı. TKİ, ödenmeyen 7 milyar liralık kömür borcu için Konya Şeker'e ihtarname gönderirken, faiziyle birlikte 10 milyar lirayı bulan kömür borcunun ödenmemesi durumunda, kömür temini durdurulacak. Kömür teminin durdurulması, termik santralinin kapısına kilit vurulması anlamına geliyor.

1 ay önce Hayvancılık

Konya'da hayvancılık işletmesi konkordato ilan etti. Şirketle ilgili konkordato kararı Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından duyuruldu.

1 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu'nun Uruguay'dan üzeri gübreli hayvan ithalatına, besiciler tepki göstererek, hayvanların üzerinde bulunan 15-25 kg pislik nedeniyle hayvan başına 5 bin lira fazla para ödediklerine dikkat çekiyor. Bu da maliyetlerini artırdığını vurgulayan besiciler, "Yani biz her hayvandan 4-5 bin TL zarar ederek eksiden başlamış oluyoruz" diyerek gübreli hayvan ithalatına tepki gösteriyorlar.

Tarım Kredi Kooperatiflerinde, Oruçoğlu Yağ Fabrikasında kaybolan 2500 ton ham yağ skandalından sonra ikinci bir yağ skandalı daha patlak verdi. Tarım Kredi Yağ Şirketinin fason olarak üretim yaptırdığı Konya’daki Zade Yağları’nda da 5000 ton ham yağın kaybolduğu ortaya çıktı. Tarım Kredi yönetimi skandalın ortaya çıkmaması için Zade Yağların hizmet binası ile deposunu alarak olayın üstünü örttüler.