3 hafta önce Tarım

Fatsa Söz Gazetesi yazarı Alihan Akyazı, fındık üreticisinin bu yıl büyük zarar ettiğini belirterek, "Köydeki çoğu kişi battı" dedi. Tüccarın kokarcayı bahane ederek fındığı çiftçinin elinden yok pahasına satın aldığını dile getiren Akyazı, "Fındık üreticisinin çoğu battı bu sene. Bunun bedelini kim ödeyecek? Kim suçlu? Ne olacak bu fındık? Ben artık kızacak kurum bulamıyorum. Kim bu fındık çiftçisinin haini?" ifadelerinde bulundu.

3 hafta önce Tarım Kredi Kooperatifleri

Tarım Kredi Kooperatifleri, tohum, gübre, ilaç ve yemde bir kampanya başlatarak, çiftçiye bu ürünlerin 3 ay faizsiz satılacağını duyurdu.

3 hafta önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2024 yılı şeker pancarı alım fiyatının haftaya açıklanacağını belirtti. Yumaklı, “Pancar fiyatını bütün hesaplarımızı kılı kırk yararak belirleyip açıklamış olacağız” dedi.

4 hafta önce Tarım

Hububat fiyatlarındaki hareketlilik dikkat çekiyor. Konya Ticaret Borsası’nda mısır fiyatı 9600 TL/tona kadar yükseldi. Peki mısır fiyatı 10 bin lirayı görecek mi? Gözler ticaret borsalarındaki işlemlerde…

4 hafta önce Güncel

Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın, Tarım Kredi Marketlere genel müdür bulmakta zorlandığı ortaya çıktı. Kurumun çok kötü yönetilmesinden ve içinden çıkılmaz bir duruma getirildiği için kimsenin Tarım Kredi Marketler’de genel müdürlük yapmak istemediği öğrenildi.

1 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu, gübreli hayvan ithalatı ile üreticinin dolandırılmasına göz yummaya devam ederken, gübreli ithal hayvanları getiren Hijazi firmasından Tarımdan Haber'e dikkat çeken bir ihtarname geldi.

1 ay önce Tarım

2022 yılında şeker pancarı tarımının sürdürülebilirliğini tehlikeye atan ve Türkiye’yi büyük bir şeker stoku ile karşı karşıya bırakan 400 bin ton şeker ithalatının o dönem arkasında duran Kayseri Şeker Başkanı Hüseyin Akay, bugün şeker pancarı tarımında sürdürülebilirliğin yollarını aramak için panel düzenledi.

1 ay önce Hayvancılık

TÜSEDAD Ağustos ayı çiğ süt maliyetini açıkladı. Ağustos ayında 1 litre sütün üretim maliyetini 17,53 TL olarak hesaplayan TÜSEDAD, çiğ süt referans fiyatının da 21,03 TL olarak belirlenmesi gerektiğini talep etti.

1 ay önce TMO

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) çiftçiden alınan hububatın ödemelerine devam ediyor. Kurumdan yapılan açıklamada, 21 Ağustos'a kadar yapılan alımların ürün bedelinin üreticinin hesaplarına aktarıldığı dile getirildi.

1 ay önce Tarım

Hububat fiyatları yükselmeye devam ediyor. 15 Ticaret Borsasının ortalama verisine göre dünkü işlemlerde ekmeklik buğday, arpa ve mısır fiyatı yükseldi.