5 gün önce Güncel

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ankara'da işçilerinin eylemde olduğu Fernas Madenciliğin de aralarında bulunduğu 4 maden firmasının bölgede faaliyet gösterdiğini belirterek "Şehrin doğusundan kuzeyine doğru şu anda maden arama çalışmaları var. Burada kullanılacak kimyasal buraya gelirse Seyfe'yi yok edecek, Kızılırmak'a verilirse orayı zehirleyecek. Buna asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

6 gün önce Hayvancılık

Türkiye, günlerdir domuz eti skandalını konuşurken, Et ve Süt Kurumu'nun ithal etlerin yapılacağı kesimhaneler için Helal Akreditasyon Kurumu’ndan belge alma şartını kaldırdı ortaya çıktı.

6 gün önce Hayvancılık

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, hafta sonu ve 15 Ekim tarihinde iki ayrı kesim yapacağını duyurdu. Üyelere yönelik yapılacak kesimlerde en fazla 20 hayvan kesileceği kaydedilerek, inek, dana ve düve kesim fiyatları ilan edildi.

6 gün önce Hayvancılık

Ulusal Kırmızı Et Konseyi, dana ve kuzu yağsız kesim fiyatlarını açıkladı. Son açıklanan kesim fiyatlarına göre sığır karkas kesim fiyatı düştü, kuzu kesim fiyatı yükseldi. Et fiyatlarında durgun seyir devam ediyor.

6 gün önce Tarım

1 milyon tona kadar mısır ithalatına izin verilmesi, mısır fiyatlarını aşağıya çektiğine dikkat çeken 10haber.net yazarı Gazi Kutlu, "Fatura yine çiftçiye kesildi" dedi.

1 hafta önce TMO

Geçtiğimiz yıl Konya'da TMO'nun deposundan çalınan hububatla ilgili bir paylaşım yapan Ak Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, hububat vurgununda davanın görülmeye devam ettiğini ve 11 kişinin yargılandığını açıkladı.

1 hafta önce Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabinede bazı değişikliklerin olabileceğini söyledi. Erdoğan’ın bu açıklaması gözleri bir kaç gündür kulis faaliyetlerinin yoğunlaştığı Tarım Bakanlığına çevirdi.

1 hafta önce Gıda

Et ve Süt Kurumu’ndan yoğun bir şekilde ithal et alan Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz eti tespit edilmesi, Polonya’dan tek bir firma üzerinden yapılan et ithalatının da sorgulanmasını gündeme getirdi.

1 hafta önce Desteklemeler

Tarım Bakanlığı sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, çiftçiye bu hafta 7 kalemde toplam 185 milyon 799 bin lira destek ödemesi yapıldığı kaydedildi.

1 hafta önce TİGEM

TİGEM’in Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nde, Jandarma büyük bir hırsızlık operasyonu gerçekleştirdi. İşletmede, 40-50 milyon lira tutarında sulama malzemelerinin çalınması üzerine başlatılan operasyonda 4 kurum personeli olmak üzere 7 kişi tutuklandı.