3 ay önce Tarım

Hububat piyasası sakin bir seyir izlerken, Ticaret Borsalarında dünkü işlemler dikkat çekti. Makarnalık buğday tonda 700 lira birden düşerken, ekmeklik buğdayda ise düşüş daha sınırlı kaldı.

3 ay önce Tarım

Kekik tohumu ne zaman ekilir? Kekik tohumu nasıl saklanır? İşte kekik tohumunun ekimine dair ayrıntılar…

3 ay önce Tarım

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), hububat alım bedellerinin bugün itibarıyla üreticilerin hesaplarına yatırıldığını açıkladı.

3 ay önce Tarım

Eskişehir’de çiftçilik yapan bir vatandaş, elinde kalan ürününü satamayınca ilginç bir yola başvurdu. İşte detaylar...

3 ay önce Tarım

Ticaret Borsalarında dün işlem gören hububat fiyatlarında yatay seyir gün boyu devam etti. Buğday, arpa ve mısır fiyatı bayram tatili önceki fiyattan işlem gördü.

3 ay önce Tarım

Geçtiğimiz hafta DAP gübre fiyatlarına arka arkaya zam yapan Eti Gübre, bugün DAP gübre satışında kampanya yaptığını duyurdu. Kampanya kapsamında bayilere 19000 TL/tondan DAP gübre satacağını açıklayan Eti Gübre, indirimli satışı da bayilere 1 araçla sınırlı tuttu.

3 ay önce Tarım

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, 2024 yılı yaş çay alım çalışmaları kapsamında üreticelerden 213 bin ton yaş çay aldı.

3 ay önce Hayvancılık

Ulusal Süt Konseyi Mayıs ayına ait bölgelere göre 1 litre çiğ süt maliyetlerini açıkladı. Mayıs ayında çiğ süt üretim maliyeti bir önceki aya göre 11 kuruşluk artışla 12,30 liradan 12,41 lira oldu.

3 ay önce Tarım

Enginar tohumu ne zaman ve nasıl ekilir? Enginar tohumu ekiminde nelere dikkat edilmelidir? İşte konuya dair ayrıntılar...

3 ay önce Gıda

Çiğ süt fiyatlarında her hangi bir artış olmamasına rağmen Tarım Kredi Marketlerde peynir fiyatlarına yüzde 10 zam yapıldı. Tarım Kredi Marketlerde 250 liradan satılan tam yağlı olgunlaştırılmış peynire 21 Haziran’da yüzde 10 zam yapılarak 275 liraya çıkarıldı.