3 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu’nun yoğun et ve canlı hayvan ithalatı, et fiyatlarına bir çözüm olmadı. Aylardır yapılan ithalata rağmen karkas kesim fiyatları 350 lira seviyende işlem görmeye devam ediyor.

3 ay önce Tarım

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)’da sözleşmeli personellerin görevlendirilmeleri iptal edilerek, kadrolarının bulundukları illere geri gönderilecekler. Konuyla ilgili Bakan Yumaklı’nın da yanlış yönlendirildiğine dikkat çekilirken, sözleşmeli personelin harcırah yolluk gibi bir giderinin bulunmadığı belirtiliyor.

3 ay önce Tarım

Alternatif tıpta yeri olan kara halile bitkisinin faydaları ülkemizde de sık sık gündeme gelir. Peki, kara halile nedir, ne işe yarar?

3 ay önce Tarım

Konya'da İkonya" adlı ekmeklik buğday çeşidinin hasadı yapıldı. Bu çeşit, Altınekin'in Akköy Mahallesi'ndeki verim ve kalitesiyle çiftçiyi sevindirdi.

3 ay önce Tarım

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, elektrik fiyatlarına gelen yüzde 30'luk zamma tepki gösterdi. Bulut, üretim devamlılığı için çiftçinin giderlerinin düşürülmesi gerektiğine işaret etti.

3 ay önce Tarım

Polatlı Ticaret Borsası, hububat fiyatlarına ilişkin son verileri açıkladı. Açıklanan verilerde ekmeklik buğday fiyatı düşerken arpa fiyatlarında kısmi artış yaşandı.

3 ay önce Güncel

Tarım Kredi Kooperatifleri, geçtiğimiz aylarda patlak veren 2500 ton ham yağ skandalından sonra şimdi de çeltik kavuzu skandalı ile çalkalanıyor. Tarım Kredi Kooperatiflerinin Bafra Çeltik işletmesinde 1500 ton çeltik kavuzunun son bir yıl içinde depolardan kaybolduğu kaydediliyor. Kaybolan çeltik kavuzunun parasal değeri 7.5 milyon lirayı buluyor.

3 ay önce Güncel

TAGEM’de genel müdür yardımcısı ve daire başkanları görevden alındı! Geçtiğimiz Mayıs ayında TAGEM Genel Müdürü Metin Türker görevden alınarak yerine Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay getirilmişti.

3 ay önce Tarım

Dün Ağrı'da etkili olan dolu sonrası tarım arazileri hasar gören çiftçiler, "Arpa ve buğday tarlalarımız komple mahvoldu. Bu tarlalar biçilmez, hayvanlar da bunları yemiyor" dedi.

3 ay önce Tarım

Ticaret Borsalarında hububat fiyatlarında sert düşüş yaşandı! İşte piyasalarda hububat fiyatlarında son durum...