2 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanlığında, Bakan İbrahim Yumaklı döneminde ataması yapılan Genel Müdür, İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürü ve TKDK Başkanının atama kararları yayınlandı.

2 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu, üreticiyi aldatmaya yönelik üzeri gübreli hayvan ithal etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ithal edilen gübreli ve sakat hayvanlar üreticinin tepkisini çekmesine rağmen İskenderun limanına bugün gelen gemideki besilik hayvanlarda üreticiyi gübreli bir şekilde teslim edildi. Duruma isyan eden üreticiler, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’ya seslenerek “Siz üretici olsanız bu hayvanları alır mısınız?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

2 ay önce Desteklemeler

Hayvancılık destekleri içinde yer alan besilik erkek sığır desteklemesi ile ilgili önemli duyuru. Destek icmalleri askıya çıktı. Yetiştiricilerin destekleme ödemesinde bir mağduriyet yaşamaması için icmalleri kontrol etmesi gerekiyor.

2 ay önce Desteklemeler

Sertifikalı tohum kullanım desteği icmalleri askıya çıkmaya başladı. Destek ödemesinden mağdur olmak istemeyen çiftçilerin askıya çıkan icmalleri mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor.

2 ay önce Hayvancılık

Tarım ve Orman Bakanlığı, ithal besilik hayvanın 4 ay satılmasını yasaklamasına rağmen, sahada bu yasağa uyulmadığı ortaya çıktı. İthal besilik hayvanlar daha ahıra girmeden hayvan başı 10 ile 15 bin lira verilerek el değiştiriyor. Bakanlığın işletmeleri denetlememesi bu suistimale zemin hazırlıyor.

2 ay önce Tarım

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde domates fiyatlarına isyan eden üreticiler, traktörleriyle konvoy oluşturarak İzmir Yolu'nu çift yönlü olarak trafiğe kapattı.

2 ay önce Hayvancılık

Besilik, damızlık, kasaplık ve karkas et olmak üzere bütün ithalat ESK eliyle yapılırken, ithalatla ilgili sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmemesi, milyar dolarlık ithalatta rant tartışmalarını gündemden düşürmüyor. Rant iddialarına hiçbir şekilde cevap verilmezken, ESK’nın bu yıl ithal ettiği hayvanları geçen yıla göre 1000 dolar daha pahalıya ithal ettiği ortaya çıktı.

2 ay önce Tarım

Hububat fiyatlarının seyri çiftçinin tepkisini çekiyor. Çiftçi, buğdayı geçen yılın fiyatına bile satamıyor. Girdi maliyetlerinin katlandığı bir ortamda çiftçinin ürettiği ürünün fiyatının düşmesi, uygulanan tarım politikasının da sorgulanmasına neden oluyor.

2 ay önce Hayvancılık

6 Ağustos 2024 tarihinde Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen ve Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan başkanlığında üretici, tarımsal örgütler, süt sanayicileri ve market temsilcilerinin katılımı ile süt sektör değerlendirme toplantısı yapıldı.

2 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvansal üretim işletmelerinin ihtisas konusuna göre bir araya getirildiği besi organize tarım bölgelerinin halihazırda 9 olan sayısını 31'e çıkarmayı hedefliyor.