1 ay önce Hayvancılık

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, geçtiğimiz hafta Bursa’da üreticilerle bir araya gelirken, toplantıda bir birlik başkanı Gümen’in ‘sorun kısa olsun’ demesi üzerine elindeki dosyaları yere fırlatarak, toplantı salonunu terk etti. Gümen'in et ithalatına yönelik sözleri de üreticilerin tepkisini çekti.

1 ay önce Hayvancılık

Buzağı, damızlık düve ve besilik erkek dana fiyatları bu hafta sakin bir seyir izledi. Canlı hayvan fiyatları et fiyatları ile kesim fiyatlarını yakından ilgilendirirken, buzağı, damızlık düve ve besilik erkek dana fiyatları kaç lira oldu? İşte güncel (2 Eylül) canlı hayvan fiyatları...

1 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu’nun Polonya’dan yaptığı et ithalatından büyük vurgun yapıldığı ortaya çıktı. ESK, et ithalatını son 1,5 yıldır aynı firma üzerinden yaparken, Tarımdan Haber'in ulaştığı görüntüler, vurgunu gözler önüne serdi.

1 ay önce Güncel

Tarım Kredi Kooperatiflerinin, Genel Müdür Hüseyin Aydın’ın oğlunun ilişkili olduğu şirketten iki tane makam aracı kiraladığı ortaya çıktı. Çiftçi kuruluşunda yaşanan bu menfaat ilişkisi, yapılan araç kiralamalarını tartışmalı hale getirdi. Tarım Kredi'nin bir önceki hukuksuz genel müdürü Fahrettin Poyraz da eşine ait villayı Tarım Kredi'ye kiralamıştı.

1 ay önce Tarım

Hububat piyasasında geçtiğimiz hafta fiyatlar yukarı yönlü arttı. Ekmeklik buğday, arpa ve mısır fiyatı artarken sadece makarnalık buğday fiyatı düştü. Hububat fiyatlarındaki artışın nedeni olarak hasat sonuna yaklaşılması gösteriliyor.

1 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan yeni destekleme modelinde hangi ürüne ne kadar destek ödeneceği kalem kalem belirlendi. Temel destek, planlı üretim desteği ve üretimi geliştirme desteği hangi ürünlere ödenecek? Çiftçi bu desteklerden hangisini alabilecek? İşte yeni destekleme modelinde çiftçiye ödenecek destekler...

1 ay önce Desteklemeler

Yeraltı sularının yetersiz olduğu bölgelerde, çiftçiyi münavebeye uygun üretim yapmaya teşvik etmek için uygulanan su kısıtı desteği, yeni destekleme modelinde de yer aldı. Peki, su kısıtı desteği hangi havzalarda uygulanacak ve hangi ürünlere verilecek?

1 ay önce Düzce

Çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) ile ilgili başvurular bugünden itibaren başlıyor. 2024 üretim yılında ÇKS başvurusu olan ve beyanlarında herhangi bir değişiklik olmayan üreticiler başvurularını e-devlet üzerinden yapabilecekler.

1 ay önce Bilecik

Çiğ süt destek icmalleri askıya çıkmaya başladı. 2024 yılı Nisan-Mayıs-Haziran dönemi çiğ süt desteklemesi icmal-2 askıya çıktı.

1 ay önce Güncel

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın, yaptığı görevden mutlu olmadığı ortaya çıktı. Aydın’ın aralarında eski bir bakanın da bulunduğu bir sohbet toplantısında, görevden ayrılmak istediğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini görevden almadığı yönünde dert yandığı kaydediliyor.