1 ay önce Hayvancılık

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, haftalık et kesim fiyatlarını açıkladı. Düşüş trendine giren kesim fiyatları bu hafta da geriledi. Dana, inek ve düve karkas kesim fiyatları düşerken, kıyma fiyatı yükseldi.

1 ay önce Hayvancılık

Süt üreticisi kar edemediği için zararına satış yaparken, çiğ süt üretim maliyetleri 7 aydır değişmiyor. 1 litre çiğ sütün üretim maliyeti Şubat ayında 12,33 TL iken, Ağustos ayı maliyeti de 12,36 TL olarak açıklandı. Yüksek enflasyonun olduğu bir dönemde çiğ süt üretim maliyetinin 7 aydır değişmemesi dikkat çekiyor.

1 ay önce Hayvancılık

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2024 yılı Haziran ayı itibarıyla yayımlanan hayvancılık istatistiklerine ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.

1 ay önce Tarım

Balıkesir Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı ve Köklü Zeytincilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kürlek, zeytinyağı ihracatının açıldığını ancak yurt dışında fiyatların düşmesinden dolayı satışların durduğunu belirterek, 300 bin ton zeytinyağının ihraç edilmesi gerektiğini kaydetti. Kürlek, zeytinyağı fiyatlarının 3,5 Euro'ya kadar düşebileceğini sözlerine ekledi.

1 ay önce Hayvancılık

Niğdeli süt üreticisi Süleyman Demirtaş, yarım litre suyun parası 10 lira iken, bir litre sütün parasının ise 14 lira olduğunu belirterek, bu şartlarda hayvancılık yapmanın mümkün olmadığını belirtti.

1 ay önce Güncel

TürkTraktör, bayi ağını dönüştürmeye devam ediyor. Çiftçilerin tüm ihtiyaçlarına tek çatı altında yanıt verilen 3S plazaların en yenisi olan Vedat Traktör Case IH 3S Plaza, Elazığ’da hizmete açıldı. Açılışa, TürkTraktör Şirket Lideri Matthieu Séjourné başta olmak üzere şirket ve bayi yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

1 ay önce Hayvancılık

Üreticinin tepkisine rağmen Et ve Süt Kurumu, üzeri gübreli hayvan ithalatına devam ediyor. İskenderun limanına bugün iki gemi yanaştı. Gemilerin ikisi de Uruguay’dan gelmesine rağmen Al Mahmoud’a ait gemideki hayvanlar temiz gelirken, Hijazi’ye ait gemideki hayvanların üzerinde ciddi manada gübre olması buradaki kasıtlı ithalatı gözler önüne serdi.

1 ay önce Güncel

Tarım Kredi’de kaybolan 5 bin ton ham yağ ile ilgili Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın’dan skandal savunma! Dolandırıldık ama kurtardık!

1 ay önce Tarım

Hububat fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Buğday, arpa ve mısır fiyatları arttı. Ancak fiyatlar yükselse de TMO’nun hububat satış fiyatlarının altında seyrediyor.

1 ay önce Tarım

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde S.S. Gümüşhacıköy İp Sicim Küçük Sanat Kooperatifi tarafından kenevir hasat programı düzenlendi. Amasya'da 40 yıl sonra kenevir üretimi, bölge çiftçisini heyecanlandırdı.