3 hafta önce Güncel

Pancar hasadı başlarken, çiftçiye gönderilen nakliye uyarısı dikkat çekti. Kamyonla 25-26 tona kadar pancar taşınırken, çiftçiye gönderilen mesajla taşınabilecek pancar miktarı en fazla 17-18 ton olacak. Bu da çiftçinin nakliye maliyetini artıracak.

3 hafta önce Hayvancılık

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, beraberindeki birlik başkanları ile birlikte Ak Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’yi ziyaret ettiler. Ziyarette süt üreticisinin yaşadığı sorunlar gündeme getirilerek Zeybekci'den destek istendi.

3 hafta önce Tarım Kredi Kooperatifleri

Tarım Kredi Market Genel Müdürü Orhan Kozan’ın görevden alınmasıyla ilgili iki ayrı habere, TK Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik Anonim Şirketi’nin talebi üzerine İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli karar verildi. Söz konusu iki haberde görünür gerçeklik ilkesine uygun yapılmasına rağmen kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle erişim engeli getirilmesi dikkat çekti.

3 hafta önce Tarım

Adıyaman çiftçisi Tarım Kredi Kooperatiflerinin badem alımını durdurmasıyla birlikte büyük bir şok yaşadı. Üreticiler, Tarım Bakanlığının badem alımı konusunda biran önce çalışma yapması gerektiği aksi halde yüzlerce dönüm badem bahçelerinin sökülmeye başlayacağı uyarısında bulundu.

3 hafta önce Hayvancılık

Canlı hayvan fiyatları yeniden yükselmeye başladı. Bu hafta buzağı ve damızlık gebe düve fiyatı yükseldi. Besilik erkek dana ve damızlık düve fiyatında ise bir değişiklik olmadı.

3 hafta önce Hayvancılık

Karkas kesim fiyatları yakından takip ediliyor. Bu hafta inek kesim fiyatı düşerken, dana kesim fiyatı yükseldi. Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin üyelerine yönelik yaptığı kesimler fiyatlarındaki hareketlilik dikkat çekti. İnek kesim fiyatı düşerken holstein ırkı dana kesim fiyatı arttı. Düve ve diğer ırk dana kesim fiyatları değişmedi.

3 hafta önce Gıda

Tarım ve Orman Bakanlığı, nişasta bazlı şeker üreten firmalara, kota dışı üretim yapmalarından dolayı tam 595 milyon lira ceza kesti. Kesilen ceza firmalara tebliğ edilirken, halkın kaçak nişasta bazlı şekerle nasıl zehirlendiğini de gözler önüne serdi.

3 hafta önce Tarım

2024 yılı pancar alım fiyatı kota tamamlama primi ile birlikte ton başına 2 bin 375 TL olarak açıklandı. Açıklanan pancar alım fiyatını yeterli gören çiftçi de oldu, az bulan da! Pancar alım fiyatının Tarım Bakanı Yumaklı’nın yurt dışında olduğu gün açıklanması dikkat çekerken, alım fiyatı Yumaklı'nın sosyal medya hesaplarından da paylaşmadı.

3 hafta önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Konya’daki çiftçi arasında geçen kenevir tartışması gündem olurken, Yumaklı’nın memleketi olan Kastamonu’da kenevir hasadı sevinci yaşandı. Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde 3100 dönüm alana ekilen kenevir hasadı başladı. Yumaklı, Konyalı çiftçiye 'Keneviri ektiniz ne yapacaksınız' şeklinde cevap vermişti.

3 hafta önce Tarım

Dahilde işleme rejimi kapsamında buğday ithalatı 21 Haziran’da alınan kararla 15 Ekim’e kadar durdurulmuştu. Sanayici ithalat yasağının kaldırılması için Tarım Bakanlığına baskı yaparken, ithalat yasağı ile ilgili verilecek karar hububat piyasasını da yakından ilgilendiriyor.