1 hafta önce Hayvancılık

Yem fiyatlarına son bir ayda yüzde 10 ile 15 arasında zam gelirken, süt üreticisinin zararı da büyüyor. Gözler Ulusal Süt Konseyi’nde! Tarım Bakanı Yumaklı, ihtiyaç halinde konseyin toplanarak fiyat açıklayacağını belirtmişti.

1 hafta önce Tarım

15 Ekim’de buğday ithalatı kısmen açılacak! Dahilde işleme rejimi kapsamında buğday ithalatına kısmen izin verilecek olması piyasada hububat fiyatlarını nasıl etkileyecek?

1 hafta önce Tarım Kredi Kooperatifleri

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 32 ay sonra açıklanan taklit ve tağşiş listesi tel tel dökülüyor! Bakanlığın 2 yıl önce kapanan firmanın 4 yıl önceki hileli üretim zeytinyağlarını yeni ifşa etmesi bazı sorunları da beraberinde getirdi.

2 hafta önce Tarım

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin tarlada 70 liraya satamadığı Gömeç bamyasını 90 liradan alarak, bamya cipsine dönüştürülmesine öncülük etti. Bamya cipsleri ise 41 dolardan yurt dışına ihraç ediliyor. Çiftçi ve ülke kazanırken, Belediyenin bu çalışması da bölgede büyük takdir topladı.

2 hafta önce Tarım Kredi Kooperatifleri

Çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatiflerinin ürettiği ürünler de tağşiş listesinde yer aldı. Çiftçiden halka güvenilir gıda temini sloganı ile üretim yapan Tarım Kredi Kooperatiflerine ait işletmelerdeki ürünlerin de hileli üretim kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığının taklit ve tağşiş listesinde yer alması hileli gıda üretiminde Türkiye’nin içler acısı durumunu gözler önüne serdi.

2 hafta önce Güncel

kamuda bir çok işyerinde geçici işçilerin kadro sorunu çözülerken, Çaykur’da çalışan 11 bin geçici işçi ile ilgili somut bir adım atılmaması Çaykur işçisini derinden yaralıyor. Geçici işçiler, kadroya alınmayı beklerken, iş sözleşmelerindeki geçici işçi tanımının, mevsimlik işçi olarak değiştirildiği ortaya çıktı.

2 hafta önce Desteklemeler

Kimlik numarası 6 ve 8 ile bitenlere yarın buzağı destek ödemesi yapılacak.

2 hafta önce Pankobirlik

Konya Şeker'den, pancar çiftçisine söküm ve motorin avans ödemesi açıklaması. Toplam 403 milyon 470 bin liralık nakdi avans, yarın saat 17:00'den sonra çiftçilerin hesaplarına yatırılacak.

2 hafta önce Tarım

Aksaraylı patates üreticisi, ürettiği patatesi 5 liradan satabildiğini bundan dolayı da ciddi zarar ettiğini belirtirken, sosyal medyada vatandaşlar ikiye bölündü. Çiftçiyi haklı görenlerde var, haksız görenlerde!

2 hafta önce Tarım

Dahilde işleme rejimi kapsamında buğday ithalatı 21 Haziran’da alınan kararla 15 Ekim’e kadar durdurulmuştu. Çifti, 15 Ekim’de ithalat yasağının kalkıp kalkmayacağını, ithalat yasağı kalkarsa buğday fiyatlarının düşmesinden endişeli.