3 ay önce Tarım

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, sebze üreticilerini tarlalarında ziyaret etti, sorunlarını dinledi.

3 ay önce Tarım

Edirne Küçükdöllük köyünde sulama amaçlı yapılan gölette toplu balık ölümleri yaşandı. Balıkların ölümünün arkasında suya verilen elektrik olduğu düşünülüyor.

3 ay önce Tarım

Konya Şeker’de baskın seçim iddialarının konuşulduğu bir dönemde, ziraat yüksek mühendisi Servet Sarı, adaylığını açıklayan ilk isim oldu. Konya Şeker'in, Türkiye'de kooperatifçiliğin gelişmesi anlamında önemli bir rol model olduğunu ancak kurumun son dönemde yönetim zaafiyetinden dolayı sadece yüksek borçları ile anılmaya başlandığını dile getiren Sarı, Konya Şeker'i bu kötü gidişten kurtarmak için başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

3 ay önce Tarım

Anzer Yaylası'na bağlı İkizdere ilçesinde yaklaşık 250 kişi, sahte balın önlenmesine dikkat çekmek amacıyla bir araya geldi. Rize Barosu Başkanı Ümit Peçe, 'Anzer balı' adı altında sahte ürün satanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

3 ay önce Tarım

Erzincan'da kiraz hasadı başladı. Üreticiler kirazların bolluğundan memnun fakat istedikleri fiyattan satamamaktan şikayetçi...

3 ay önce Güncel

Çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki Gübretaş’ın İstanbul’da boğaza nazır eski genel müdürlük binasının satıldığına yönelik iddialar, çiftçi kuruluşunda bomba etkisi yaptı. İstanbul’un en değerli bölgesindeki bina satışına yönelik KAP’a hiçbir açıklamanın yapılmaması da ‘çiftçiden ve yatırımcıdan mal mı kaçırılıyor?’ tepkisine neden oldu.

3 ay önce Tarım

AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından buğday taban fiyatı ile ilgili sert eleştirilerde bulundu. Çiftçinin sesine kulak verilmesini isteyen Tayyar, “Bu sesi duymaz, tarlada iz bırakmazsanız, harmanda yüzünüz olmaz bilesiniz” dedi.

3 ay önce Tarım

Finansçı Genel Müdür Hüseyin Aydın’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Gübretaş, 2024 yılının ilk çeyreğinde 669 milyon lira zarar açıkladı. Gübretaş, çiftçiye gübreyi pahalı satan firmaların başında gelmesine rağmen 700 milyon liraya yakın zarar açıklaması dikkat çekti.

3 ay önce Tarım

Cengiz Holding bünyesinde bulunan Eti Bakır, DAP gübre fiyatlarına iki hafta içinde ikinci bir zam daha yaptı. Geçtiğimiz hafta DAP gübre fiyatını 19500 TL/tona çıkaran Eti Bakır, dün yaptığı zamla birlikte DAP gübre fiyatını 20000 TL/tona çıkardı.

3 ay önce Tarım

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni vergi paketinde yem ve gübrede KDV’nin artırılması planlanıyor. Yem ve gübrede KDV oranı 2016 yılında sıfırlanmıştı. Yeni vergi paketiyle birlikte KDV’nin yemde yüzde 10’a, gübrede ise yüzde 20’ye çıkarılması öngörülüyor.