2 ay önce Desteklemeler

Ülke hayvancılığının geliştirilmesi için 2024-2026 döneminde yapılacak hayvancılık destekleri belli oldu. Hayvancılık destekleri ile ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı, Resmi Gazete’de yayınlandı. Karara göre ari işletmelerde buzağıların tamamına destek verilecek. Peki hayvancılık desteklerinde önemli bir kalemi oluşturan buzağı destekleri kaç lira oldu?

2 ay önce Tarım

Hububatta çiftçi bu yıl umduğunu bulamadı. Hasat döneminde fiyatların düşmesi, üreticiyi mağdur ederken, üretimi de olumsuz etkilemesinden endişe ediliyor. Ticaret Borsalarında geçtiğimiz hafta makarnalık buğday fiyatı 9 bin liranın altına düştü.

2 ay önce Tarım

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2024 fındık fiyatlarını açıklaması beklenirken mevcut fiyat listeleri yakın takip altına alındı.

2 ay önce Tarım

Üreticilerin gözleri TMO tarafından açıklanacak fındık fiyatında iken yetkili isimden ‘asgari’ tutara yönelik bir açıklama geldi.

2 ay önce Hayvancılık

Haftalık olarak değişen karkas et fiyatları, tüketiciler ile paylaşıldı. İşte güncel karkas et fiyatlarına dair ayrıntılar…

2 ay önce Gaziantep

Buğday hasadının devam ettiği şu günlerde Gaziantep Halk Ekmek fabrikası ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

2 ay önce Desteklemeler

Ziraat Mühendisi Gazi Kutlu, Resmi Gazete'de yayınlan hayvancılık desteklerinin 3 yıllık açıklanmasına dikkat çekerek, "Sayın Yumaklı’nın programı 2028 yılına kadar iken destekleme kararı neden 2026 yılına kadar sürüyor? Üç yıl sonra sonuçlar kötü olursa vaz mı geçilecek? Sayın Bakan Yumaklı’ya bunu nasıl anlatıp nasıl ikna ettiler? Sanırım daha önceki desteklerin nasıl verildiğini ve uygulandığını bilmediği için sayın bakanın kabul etmesi kolay olmuş" dedi.

2 ay önce Hayvancılık

Ulusal Süt Konseyi, Haziran ayına ait bölgelere göre 1 litre çiğ süt maliyetlerini açıkladı. Haziran ayında çiğ süt üretim maliyeti bir önceki aya göre 4 kuruş düşerek, 12,37 lira olarak hesap edildi.

2 ay önce Güncel

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinde yapılan baskın seçimini mevcut başkan Ramazan Erkoyuncu kazandı. Ramazan Erkoyuncu toplamda 12 bin 724 oy alırken, Recep Konuk ise 7 bin 145 oy aldı. Ramazan Erkoyuncu, denetimsizlikten dolayı nişasta bazlı şekerlere karşı bir politika ortaya koyamazken, 2022 yılında yapılan şeker ithalatını da 'bizde iyi para kazandık' diyerek aklamaya çalışması dikkat çekmişti.

2 ay önce Desteklemeler

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsalda üretimi teşvik etmek için çiftçiye yönelik desteklerine devam ediyor. 2024 yılı güz dönemi mazot desteği başvuruları bugünden itibaren başlarken, en az 5 dekar ve en fazla 20 dekar arazisi olan çiftçiye mazot desteği verilecek.