Milli Gazete’de çalışırken 4 yıl önce (20 Nisan 2020)’de yaptığımız ve manşetten yayınlanan ‘Cumhurbaşkanı’nın Market Projesine Tağşişli Genel Müdür’ başlıklı haberimizden dolayı gazetenin ve haberi yapan muhabir olarak başımıza gelmeyen kalmamıştı!

Tağşişli

Yapılan tağşişli atamanın üstünü örtüp, kendilerini bazı mahkemelerden aldırdıkları 'hukuksuz kararlarla' aklamaya çalışan dönemin yöneticileri (!) önce habere erişim engeli kararı aldırarak, bir çok yerde yaygın bir şekilde kullanılan haberi yayından kaldırmışlardı!

Bu da yetmemiş, ardından tekzip kararı da çıkartarak, mahkeme kararı ile gazetede tekzip metni yayınlatmışlardı!

O da yetmemiş, mahkemenin tekzip kararını ‘bizim istediğimiz yerde’ yayınlanmadı diyerek bu sefer Milli Gazete aleyhine kamu davası açmışlardı!

Haberi yapan muhabir olarak da hakkımda; Fahrettin Poyraz bir taraftan, Yavuz Mehmet Bulut diğer taraftan onlarca ayrı ayrı savcılıklara suç duyurusunda bulunmuşlardı!

Düşünün haber içeriği yoruma açık bir durum olsa hadi diyeceğim. Ama Tarım Kredi Marketlere o dönem Genel Müdür olarak atanan Yavuz Mehmet Bulut, geçmişte ortağı olduğu gıda şirketlerindeki hileli gıda üretiminden dolayı Tarım Bakanlığı tarafından tam 15 defa ifşa edilen bir kişiydi.

Yani devletin resmi kayıtlarına göre, ‘O’ artık gıda sahtekarlığında ‘marka’ (!) olmuş bir isimdi...

Bu da bizim bir iddiamız değildi. Bizzat Tarım ve Orman Bakanlığının Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün resmi kayıtlarında mevcut olan bir durumdu.

Ama ne gariptir; bu gıda sahtekarı firma ortağının ‘etkili makamlarda’ o kadar seveni varmış ki, kimse kılına bile dokunamamıştı!

Dönemin Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlık kayıtlarından bizim haberimizi çok rahat teyit ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük önem verdiği Tarım Kredi Marketlerin başına bu kişiyi atayanlardan hesap soracağı yerde, o da Bakanlığın resmi kayıtlarını çarpıtarak, TBMM’yi bile yanıltacak bilgiler vermişti!

Düşünün, Türkiye Cumhuriyetinin Tarım Bakanı, Bakanlığın resmi kayıtlarını çarpıtarak halk sağlığını hiçe sayan ve bizzat görev yaptığı Bakanlık tarafından tam 15 defa ifşa edilmiş bir gıda firmasının sahibini TBMM’ye gerçek bilgileri vermeyerek koruyup, kollamıştı!!!

Bu Bakanlık kimlerin elinde nasıl yönetilmiş, düşünün artık!!!

Diğer yandan bu ‘tağşişli atamayı yapan’ Tarım Kredi Kooperatiflerinin dönemin hukuksuz genel müdürü Fahrettin Poyraz’ı anlatmama gerek yok!!!

Nede olsa hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinde, tam 3,5 yıl hukuksuz bir şekilde genel müdürlük yaparak, müthiş bir kazanım elde etme başarısını göstermiş, eşi benzeri az bulunan nadir bir kişiden bahsediyoruz!

Paravan şirketler üzerinden yapılan yolsuzlukları bile ‘kılıfına uyduran’ bu konuda da çok maharetli olan Poyraz, zaten bu kişiyi Tarım Kredi Marketlerin başına bilerek atamıştı!

Bundan dolayı tabi ki Poyraz, Yavuz Mehmet Bulut’a sahip çıkacaktı ve de öyle olmuştu!  

Şimdi bunları niye yazdım?

Tarım Bakanlığının resmi kayıtlarına dayanarak yaptığımız, daha sonra CİMER'e de belgelettiğimiz haberden dolayı Milli Gazete, ‘tağşişliyi aklamak’ için açılan davalardan dolayı tam 4 yıldır hukuk mücadelesi veriyordu.

Nihayet, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 32. Ceza Dairesi’nin 19 Nisan’da verdiği kararla Milli Gazete, beraat etmiş oldu. Kamu davasını kaybeden Tarım Kredi, konuyu istinafa taşıyarak itiraz etmişti. İstinaf mahkemesi, yapılan itirazı reddederek, davayı kesin olarak Milli Gazete’nin lehine sonuçlandırdı.

Türkiye'nin getirildiği noktayı görebiliyor musunuz, devletin resmi kayıtlarına dayanarak yaptığınız haberden dolayı haklılığınızı ispat etmek için tam 4 yıl hukuk mücadelesi vermek zorunda kalıyorsunuz... 

Yanlış yapanların korunup kollandığı, doğruyu dile getirenlerin ise yargılandığı bir ülke haline geldik...

Ülkeyi bu hale getirenlere tek kelimeyle yazıklar olsun...

Sonuç olarak, gıda sahtekarı firma ortağını koruyup, kollayan dönemin Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli...

Bizzat bu atamayı yapan hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz...

Bu atamaya göz yuman dönemin Tarım Kredi Kooperatiflerinin yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, kurum yöneticileri...

CİMER ve Bakanlık belgeli habere erişim engeli ve tekzip kararı veren hakimler...

Milli Gazete, 4 yıl sonra yüzünün akıyla çıktı ama sizler Türkiye Cumhuriyeti devletinin kayıtlarına ‘tağşişli yöneticiler’ olarak geçmiş oldunuz!

Erbakan hocamızın tabiriyle; sizi gidi tağşişçiler sizi...