2 ay önce Hayvancılık

Besici, düşen kesim fiyatlarından dolayı zarar ederken, Et ve Süt Kurumu ithalattan taviz vermiyor. ESK, Avrupa ve Güney Amerika'dan ithal edilen 4100 kasaplık hayvanı bu hafta piyasaya satacak. Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı bir taraftan üreticinin korunup destekleneceğini açıklarken diğer taraftan artık üreticinin aleyhine dönen ithalatı aralıksız devam ettirmesi, yaşanan samimiyetsizliği ortaya koyuyor.

2 ay önce Tarım

Konya Şeker’i bünyesinde bulunduran Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin seçimlerine gölge düştü. Son iki yılda 16 bin çiftçi, elden veya taahhütlü mektupla bildirim yapılmadan sadece gazete ilanıyla ortaklıktan çıkarılırken, yerine 10 binin üzerinde yeni ortak yapıldığı kaydediliyor. Recep Konuk'un kız kardeşi bile ortaklıktan çıkarılırken, 90 yaşındaki kişilerin yeni ortak yapılması seçimleri iyice tartışmalı hale getirdi.

2 ay önce Güncel

Tarım Kredi Marketlerde geçtiğimiz haftalarda patlak veren 9 milyon lira naylon fatura vurgunuyla ilgili kamuoyuna hiçbir açıklama yapılmazken, naylon faturanın bedeli market çalışanlarından çıkarılacak. Market çalışanlarının maaşlarına kurumun zarar ettiği belirtilerek ara zam yapılmayacağı belirtildi.

2 ay önce Hayvancılık

Türkiye hayvancılıkta yeni bir süt krizi ile karşı karşıya. Sanayici, üreticiden aldığı süt fiyatlarını keyfi bir şekilde aşağıya çekerken, Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) müdahalesi de yetersiz kaldı. Süt fiyatları bazı bölgelerde 12 liraya kadar düştü.

2 ay önce Tarım

Hububat fiyatlarında ibre yukarı döndü. Geçtiğimiz hafta buğday, arpa ve mısır fiyatları bir önceki haftaya göre yukarıda kapattı.

2 ay önce Hayvancılık

Hayvancılıkta ülke sıkıntılı bir süreçten geçerken, canlı hayvan  fiyatları da sürekli yükseliyor. Canlı hayvan fiyatlarının artması yetiştiricinin üretim maliyetini yukarı çekerken, bu fiyat artışları et ve süt fiyatlarını da olumsuz etkiliyor. Peki damızlık düve, buzağı ve besilik erkek dana fiyatı kaç lira oldu?

2 ay önce Güncel

TİGEM, büyük bir dolandırıcılık işlemi ile karşı karşıya. Geçen yıl ihale ile satılan 90 milyon liralık Antep fıstığının parası firmadan tahsil edilemezken, firmadan alınan kefalet senedi tartışmaya neden oldu. Genel Müdürlük sorumluluğu satışı yapan Ceylanpınar Tarım İşletmesine atarken, işletme de genel müdürlüğün izniyle satışın yapıldığını belirterek sorumluluğu Genel Müdürlüğe atıyor.

2 ay önce Tarım

Dul ve yetim aylığı alırken ziraat odası ve ÇKS kaydından dolayı emekli maaşı kesintiye uğrayan çiftçilerin, sigortalılık muafiyet belgesi alarak bu emekli maaşlarında yaşadıkları kesintilerin önüne geçebilirler. Peki, sigortalılık muafiyet belgesi nasıl alınır? Çiftçiler, 4/b (Bağkur) kapsamında sigortalılıklarını nasıl iptal ettirebilirler?

2 ay önce Tarım

2024 çeltik maliyeti belli oldu. 1 dekar çeltiğin maliyeti 21 bin 035 TL olarak açıklandı. İşte 2024 yılı çeltik maliyet rakamları...

2 ay önce Tarım

Aydın'da tarım sektörü kuraklık ve susuzluk nedeniyle alarm veriyor. İncir ağaçları henüz meyvelerini vermeden kurumaya başladı. Kurumanın nedeni, bölgede kış soğuklarının yaşanmaması, düşük yağışlar değil.