1 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, 2024 yılı mazot gübre desteğine yönelik açıklama yaptı. Bakan Yumaklı, “Maalesef orada hiç istemediğimiz sonuçlar oluştu, nakdi ödemeye çevirdik” dedi.

1 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yeni destekleme modelinde planlı üretim kapsamında olup da havzada olmayan ürünlerin ekilmesi durumunda çiftçiye hiçbir destek verilmeyeceğini kaydetti.

1 ay önce Hayvancılık

Ulusal Kırmızı Et Konseyi, haftalık et kesim fiyatlarını yayınladı. Kesim fiyatları bu haftada düşerek, yağsız kesim fiyatı 331 liraya geriledi.

1 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığı planlı üretim kapsamında çalışmalar yürütürken, TİGEM’in 2024-2025 üretim sezonu için çiftçiye hangi çeşitte ne kadar tohum satacağı henüz belli olmadı. Hasat döneminin bitmesi ve yeni ekim dönemi yaklaşmasına rağmen TİGEM’in hasat ettiği ürün miktarı ve çiftçiye satılacak tohum miktarının belli olmaması kurumlar arasındaki kopukluğu bir kez daha gözler önüne serdi.

1 ay önce Tarım

Günlerdir sosyal medyada dolaşan çiftçilerin protesto görüntüleri, meclis gündeminde yer aldı. Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avşar, bu yıl kaç çiftçinin ürünün tarlada kaldığının araştırılması gerektiğini ifade etti, ardındansa Tarım Bakanı Yumaklı'ya o soruları soru...

1 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu, 3 günde 33 tır karkas et ithal etti. Kesim fiyatları hızla gerilerken ESK’nın et ithalatından taviz vermemesi, ‘bu ithalat kimin için yapılıyor’ sorusunu gündeme getirdi.

1 ay önce Tarım

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Trakya Birlik’in açıkladığı ayçiçeği ön alım fiyatının maliyet seviyesinde kaldığını belirterek, çiftçiye yeterli fiyat ve kuraklık desteği verilmemesi durumunda ayçiçeği üretiminden uzaklaşacağını kaydetti.

1 ay önce Tarım

Hızla artış gösteren karkas kesim fiyatlarında, bu hafta düşüş görüldü. Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yayımladığı listede, inek, dana, düve karkas fiyatlarının düştüğü görüldü.

1 ay önce Tarım

Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Batman Ovası’nda mısır hasadının başladığını belirterek, çiftçinin TMO’nun mısır fiyatını açıklamamasından memnun olduğunu kaydetti. Aydiş: “Çiftçi hem verimden, hem fiyattan hem de Toprak Mahsulleri Ofisi’nin mısır başfiyatını açıklamamasından memnun” dedi.

1 ay önce Tarım

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili ve Ziraat Mühendisi Ediz Ün, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan II. Çeyrek Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) verilerini değerlendirerek tarım sektörünün içinde bulunduğu kriz hakkında önemli eleştirilerde bulundu.